Home > General > Borses amb baix volum de negociació i moviments poc decisius

Borses amb baix volum de negociació i moviments poc decisius

25/08/2022

Les borses van fer una pausa a les últimes baixades, amb l’Euro Stoxx 50 tancant amb una moderada alça del 0,45%, en 3.668 punts. El to positiu també es va observar a Wall Street, on l’S&P 500 augmentava mig punt percentual en horari de tancament europeu situant-se al voltant dels 4.150 punts. Un més bon comportament obtenia l’índex de tecnològiques Nasdaq, que s’apuntava gairebé un 0,80%. En general, moviments pocs decisius a l’expectativa de sentir els discursos de les autoritats de la FED a Jackson Hole.
S’espera que el focus del missatge continuï sent la inflació, i que, per tant, no es baixi el ritme en l’enduriment de les condicions financeres. Aquesta situació és la que ha portat a un sentiment similar al del segon trimestre de l’any, marcat per la por a la recessió i acompanyat de rendibilitats a l’alça en renda fixa i cotitzacions a la baixa en renda variable, amb el dòlar aferrat al estatus d’actiu refugi.
Per una altra banda, del calendari econòmic cal destacar l’evolució en els inventaris de cru de l’AIE, que va apuntar a una reducció força superior a l’estimada pel consens d’analistes. El Brent cotitzava sobre els 100$/bbl, mentre que el seu homòleg estatunidenc, WTI, rondava els 93 dòlars/bbl, en un context afectat per la por a la recessió i per la possible retallada en la producció que es va suggerir des d’Aràbia Saudita, membre de l’OPEP.
D’altra banda, el Dia de la Independència d’Ucraïnava coincidir amb els 6 mesos de durada del conflicte amb Rússia, una jornada en la qual Biden va aprofitar per anunciar un nou paquet d’ajudes per valor de 3.000 milions de dòlars.

Categories: General Tags: