Home > General > Publicacions de PMI i baixa volatilitat a les borses

Publicacions de PMI i baixa volatilitat a les borses

24/08/2022

El més destacable de l’agenda econòmica van ser les diverses publicacions de PMI d’economies europees i dels Estats Units. El dia es va iniciar amb el PMI de França i Alemanya presentant davallades respecte les lectures anteriors, a excepció del component manufacturer alemany.
Posteriorment, es va conèixer l’evolució de la Zona Euro, que en línia amb les estimacions dels analistes també va presentar retrocessos mantenint-se per sota de la barrera de 50 tant a nivell manufacturer com de serveis. Al Regne Unit el PMI compost es va situar en 50,2, lleugerament en terreny d’expansió gràcies a l’activitat del sector serveis. En canvi als Estats Units es va veure la situació inversa: el sector de la manufactura era més sòlid que el de serveis, que es deteriorava fins al 44,1. En conclusió, l’indicador va reflectir resultats mixtos però generalment pessimistes pel que fa a l’activitat econòmica, en línia amb una política monetària cada cop més restrictiva per controlar els alts nivells d’inflació. Quant a les borses, els mercats asiàtics van iniciar la sessió recollint el pessimisme viscut el dia anterior, amb unes caigudes a l’entorn d’un punt percentual. Posteriorment, la renda variable europea va cotitzar relativament en calma però en negatiu, tancant l’Euro Stoxx 50 un 0,16% a la baixa en 3.652 punts. A Wall Street tampoc es presentaven grans moviments, ja que el S&P 500 cotitzava pràcticament pla mentre que el Nasdaq avançava un modest 0,13%.
Per últim, l’EURUSD es mantenia clarament per sota de la par, entorn d’un 0,9972.

Categories: General Tags: