Home > General > Aversió al risc i EURUSD per sota de la paritat

Aversió al risc i EURUSD per sota de la paritat

23/08/2022

L’aversió al risc es va tornar a apoderar del sentiment inversor en una jornada força negativa, especialment per als índexs europeus i les companyies més sensibles a les pujades de tipus d’interès. El dòlar va funcionar un altre cop com a actiu refugi, situant-se clarament per sota de la paritat respecte l’euro, al voltant dels 0,9960.
Els operadors posaven tota l’atenció en el simposi anual de les autoritats de la política monetària estatunidenca a Jackson Hole, una reunió que comença aquesta setmana i de la qual s’esperen més pistes sobre la magnitud i el ritme de les pujades de tipus d’interès de la FED.
Al continent asiàtic, cal destacar la nova mesura acomodatícia per part del Banc Popular de Xina. El gegant asiàtic va abaixar els tipus d’interès preferencials dels préstecs en 5 punts bàsics fins al 3,65%, amb l’objectiu de lluitar contra la desacceleració econòmica que s’està produint al país.
D’altra banda, a Europa va tornar a augmentar la tensió per la crisi energètica en anunciar-se una aturada de 3 dies en el subministrament del principal gasoducte que uneix el vell continent amb Rússia. Els contractes de futurs a curt termini del gas van recollir aquest esdeveniment amb increments de doble dígit.
Per últim, entrant al detall de l’evolució dels principals índexs borsàtils, l’Euro Stoxx 50 va tancar en 3.657 punts caient un 1,96% en el dia, concentrant-se el pitjor comportament en les companyies alemanyes. Mentrestant, a Wall Street, el S&P 500 cotitzava un 1,63% a la baixa i, finalment, el Nasdaq corregia més d’un 2%.

Categories: General Tags: