Home > General > Tancament de setmana en verd

Tancament de setmana en verd

13/08/2022

Una jornada més, una inflació possiblement més moderada en els propers mesos donava ales a les empreses d’estil growth a Wall Street, destacant l’augment del Nasdaq respecte a la resta d’índexs americans, que també cotitzaven en verd. Les alces generalitzades també van ser la tònica del dia a Europa, on l’Euro Stoxx-50 lluitava per assolir els 3.800 punts.
Del calendari econòmic destaquem la bona dada de creixement al Regne Unit, ja que el PIB va créixer una dècima més del previst, mentre que la producció industrial va caure menys de l’esperat i la inversió empresarial va augmentar un 3,8%, en un context en el qual s’esperava una davallada del 0,3%. D’altra banda, la inflació a França i Espanya, mesurada per l’IPC, es van situar en línia amb les expectatives dels inversors, sent destacable la variació interanual dels preus a Espanya, que es va situar en el 10,8%.
Sobre el transcurs del conflicte entre Rússia i Occident, i la necessitat europea de diversificar les fonts d’energia, cal remarcar que el ministeri d’Energia espanyol va anunciar que un nou gasoducte podria funcionar en qüestió de mesos per transportar gas a França provinent d’Algèria a través dels Pirineus.
Per últim, una de les notícies més destacables des del continent asiàtic va ser l’anunci que vàries empreses xineses deixarien de cotitzar als Estats Units en forma d’ADR fruit de les disputes entre els països amb relació al compliment de les auditories periòdiques d’aquestes compa­nyies. Alguns dels noms més rellevants són China Life, Sinopec i PetroChina.

Categories: General Tags: