Home > General > Esperances d’una política monetària menys restrictiva

Esperances d’una política monetària menys restrictiva

12/08/2022

Nova sessió d’alces en els principals selectius tant a Europa com als Estats Units, després de la positiva sessió a l’Àsia, que també va recollir amb optimisme la treva que van donar les dades d’inflació de dimecres.
És així com l’Euro Stoxx-50 va tancar el dia prop dels 3.750 punts, mentre l’S&P-500 cotitzava sobre els 4.200 en horari de tancament borsari al continent europeu. D’aquesta manera, els mercats esborraven les pèrdues patides durant el mes de juny en el cas d’Europa, mentre tocaven màxims des del maig en el cas dels Estats Units.
Del calendari econòmic van destacar les noves peticions de subsidi d’atur als Estats Units, que van augmentar a 262K des de les 248K de la lectura anterior, i l’IPP mensual de juliol, que va apuntar una reducció en els preus al productor del 0,5%, quan s’esperava un augment del 0,2%. Ambdós indicadors estan en línia amb una desacceleració econòmica que posa en relleu l’efectivitat de la política monetària executada per la Fed.
Pel que fa a l’esfera geopolítica, destaquem que ahir va entrar en vigor la prohibició total per part de la Unió Europea sobre les importacions de carbó rus, després d’un període de transició de quatre mesos.
D’altra banda, el canceller alemany, Olaf Scholz, va anunciar noves mesures d’ajuda a la ciutadania per tal de fer front a l’augment en els preus, especialment els de l’energia.

Categories: General Tags: