Home > General > De moment, es descarta l’extrem dur de política monetària als EUA

De moment, es descarta l’extrem dur de política monetària als EUA

11/08/2022

La sessió d’ahir va estar protagonitzada per la publicació de l’evolució de l’IPC als Estats Units. Els analistes esperaven un augment de preus al juliol del 0,2% però la xifra actual no va variar respecte de l’anterior lectura de l’1,3%. En termes interanuals el consens preveia una moderada davallada fins al 8,7% des del 9,1% anterior, però la lectura real va sorprendre en marcar un 8,5%.
Immediatament, Wall Street ho va celebrar obrint amb guanys de rellevància, ja que la pressió sobre la Reserva Federal per apujar els tipus d’interès es veu relaxada gràcies als primers signes de desacceleració en la inflació. Tenint en compte la preocupació de l’organisme envers una possible recessió causada per l’augment en el cost de l’endeutament, s’incrementen les possibilitats que els membres del FOMC relaxin el discurs hawkish de cara a la propera reunió de setembre.
L’altre efecte immediat va ser la caiguda del dòlar respecte a la resta de divises, ja que amb una expectativa de tipus d’interès més baix l’atractiu relatiu es veu reduït. D’aquesta manera, el parell eurodòlar cotitzava a 1,0321, que suposava una forta apreciació diària de la moneda única de l’1%.
Repassant l’evolució dels índexs borsaris, l’S&P-500 girava prop dels 4.200 punts amb una alça de l’1,84% en horari de tancament europeu, el Nasdaq, més sensible als moviments en els tipus d’interès, augmentava un 2,39%, i l’Euro Stoxx-50, referència europea, tancava un 0,91% amunt.

Categories: General Tags: