Home > General > En espera de valorar l’evolució de la inflació als Estats Units

En espera de valorar l’evolució de la inflació als Estats Units

10/08/2022

Ahir vam tenir una sessió de vendes a les borses europees. L’Euro Stoxx-50, índex que utilitzem com a referència del continent, es va deixar un punt percentual però va aconseguir mantenir-se per sobre dels 3.700 punts.
A Wall Street el sentiment també es va tenyir de vermell, sobretot pel que fa a les empreses tecnològiques, representades per l’índex Nasdaq. Aquestes empreses es van veure llastades per l’advertència de la fabricant estatunidenca de xips Micron Technology, que va apuntar una futura feblesa en la demanda de semiconductors, motiu pel qual la companyia va rebaixar la previsió d’ingressos dels propers trimestres.
Aquesta notícia va estar acompanyada per l’anunci d’un pla per augmentar la fabricació de xips als Estats Units degut al suport via subvencions per part del govern. La inversió ascendeix a 40.000 milions de dòlars i augmentaria la quota de mercat al país del 2% al 10%. Aquest pla posa en relleu la creixent preocupació de l’administració estatunidenca en relació amb l’alta dependència que té del mercat asiàtic en un element clau de l’economia, com és l’aprovisionament de semiconductors.
D’altra banda, l’atenció dels inversors se centrava principalment en l’esperada publicació de la dada d’inflació dels Estats Units, prevista per avui a les 14.30 hores. En vista de la fortalesa del mercat laboral, un repunt en la inflació podria donar motius a la Fed per mantenir un discurs dur pel que fa a política monetària i apujar els tipus d’interès en la reunió del setembre fins a 75 punts bàsics.

Categories: General Tags: