Home > General > Continua la tensió per la visita de Pelosi a Taiwan

Continua la tensió per la visita de Pelosi a Taiwan

06/08/2022

Tot i una obertura a l’alça, el discurs del Banc d’Anglaterra parlant dels riscos de recessió per al 2023 i una inflació que es mantindrà molt elevada va refredar els ànims dels inversors. A l’Euro Stoxx els millors sectors van ser Viatges&Oci i Retail, mentre que Immobiliari i Media van patir les correccions més grans del dia. Pel costat macro, a Alemanya les comandes de fàbrica de juny es van contraure una mica menys del que s’esperava.
A Europa, el BCE va reflectir a les actes de la darrera reunió la moderació del creixement i va confirmar noves pujades de tipus en els propers mesos, encara que la intensitat dependrà de la macro.
Als EUA l’atur setmanal es va incrementar marginalment i la balança comercial del juny va reduir el dèficit segons el que s’esperava. Des del front geopolític, el govern va condemnar el llançament de míssils xinesos prop de Taiwan.
En divises, l’euro es va apreciar gairebé una figura durant la sessió europea, assolint màxims contra el dòlar en 1,0211, i en aquests moments cotitza proper a aquests nivells.
En commodities, el futur del Brent va continuar caient per la menor demanda de gasolina als EUA, el fort augment en els inventaris setmanals i el risc de recessió, amb una retallada del 2,7% a la sessió europea fins als 94,2 dòlars per barril, prop d’on cotitza a hores d’ara. Per la seva banda, l’or va avançar un 0,5% recuperant els 1.795 dòlars per unça i en aquests moments cotitza a 1.791 dòlars per unça.
En renda fixa, la jornada va estar marcada per la compareixença del BoE i la por de la recessió. Així van dominar estretament caient a TIR el 10 anys alemany -6 punts bàsics fins al 0,80%, mentre que l’espanyol va relaxar -9 punts b fins a 1,89%.

Categories: General Tags: