Home > General > Optimisme del mercat

Optimisme del mercat

05/08/2022

Optimisme al mercat, amb pujades generalitzades dels diferents índexs borsaris europeus. En el marc de la reunió de dimecres passat de l’OPEP, en què es va acordar un augment modest de la producció, concretament de 100.000 barrils, el preu del Brent va respondre a la maniobra retrocedint un 4% i es va situar en mínims des del febrer, afectat també per la debilitat de la demanda de petroli als Estats Units.
Als EUA també, en clau macroeconòmica, es va conèixer la dada de la confiança empresarial del sector serveis del mes de juliol, la qual va apuntar un impuls del ritme d’expansió de l’activitat. Sobretot va destacar la significativa moderació del component de preus. Això perfilaria un producte interior brut el tercer trimestre del 2022 per sobre de l’1,7% t/ta que espera el consens. A més, les comandes de fàbrica i la dada final de les comandes de béns durables del juny van sortir per sobre del previst.
En clau microeconòmica, quan ja està a punt de finalitzar la temporada de presentació dels resultats trimestrals, coneixerem els números de la tecnològica xinesa Alibaba, de Toyota i d’Eli Lilly.
Pel que fa al conflicte entre la Xina i els Estats Units arran de la visita de Pelosi, presidenta de la Cambra de Representants, a Taiwan, el país presidit per Xi Jinping ha iniciat exercicis militars amb foc, segons el país taiwanès. Concretament la Xina va disparar ahir múltiples míssils prop de Taiwan en el marc de les maniobres militars sense precedents. L’última vegada que la Xina va disparar en aigües pròximes a Taiwan va ser l’any 1996.

Categories: General Tags: