Home > General > La visita de Pelosi a Taiwan tensa la corda amb la Xina

La visita de Pelosi a Taiwan tensa la corda amb la Xina

04/08/2022

La polèmica visita de Pelosi, presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, a Taiwan tensa completament la corda entre la Xina i els EUA. Les conseqüències no s’han fet esperar: avui mateix el país liderat per Xi Jinping anunciava noves sancions prohibint la importació de cítrics, brots de bambú congelats i dos tipus de peix (cavalla congelada i peix stable refrigerat) procedents del país taiwanès, així com l’exportació de sorra a l’illa.
Pel que fa a dades del mercat laboral, a Espanya va donar senyals d’alentiment. L’afiliació va caure per primera vegada en un mes de juliol, mentre que l’atur va augmentar aquell mes per primera vegada des del 2008 i ho va fer per segon mes consecutiu en termes desestacionalitzats. Les dades de vacants de llocs de treball als Estats Units van retrocedir al juny per tercer mes consecutiu fins a un mínim des del setembre del 2021. No obstant això, la demanda d’ocupació continua encara en nivells elevats i les renúncies laborals van continuar sent importants.
D’altra banda, aquest dimecres s’ha celebrat la reunió de l’OPEP en què s’ha conegut que els productors es preparen per a un petit augment de la producció de 100.000 barrils per dia, enfonsant les esperances dels Estats Units d’un increment significatiu de l’oferta. En aquest context, els preus del petroli pujaven ahir, eliminant les caigudes sofertes durant dimarts passat. Tot i que els Estats Units han demanat al grup que augmenti el bombeig, la capacitat sobrant és limitada i l’Aràbia Saudita pot no acceptar elevar la seva producció a expenses de Rússia, el seu soci de l’OPEP.

Categories: General Tags: