Home > General > Continua la volatilitat als mercats

Continua la volatilitat als mercats

26/07/2022

Nova setmana de volatilitat en les borses europees, l’evolució de les quals va venir marcada per la reunió del BCE amb la pujada de tipus de +50 punts bàsics i pel risc polític a Itàlia després que Mario Draghi presentés la seva dimissió davant el president de la República, Sergio Mattarella. Els millors sectors de l’Euro STOXX van ser immobiliari i tecnologia, mentre que llar i telecomunicacions van acabar la setmana amb el pitjor comportament relatiu. En divises, durant aquesta setmana, la sorpresa del BCE amb una pujada de tipus de 50 punts bàsics per unanimitat en la reunió de juliol, va provocar que l’euro s’apreciés per sobre de l’1,02. Aquesta setmana l’encreuament ha començat per sota de l’1,02. En matèries primeres, el futur del Brent va rebotar després de marcar mínims setmanals a 99,5 dòlars/barril, recuperant nivells de 105 després de la represa dels enviaments de gas a través del Gasoducte Nord Stream 1, i que els Estats Units donessin suport a un topall per al preu del petroli rus a finals de desembre. Per part seva, l’or va acabar la setmana recuperant nivells de 1.720 dòlars/unça davant la recuperació de l’euro, i en aquests moments es cotitza a 1.727 dòlars/unça. En renda fixa, la setmana va estar marcada per un primer repunt de rendibilitats descomptant-se un procés de normalització monetària més ràpid a Europa, que es va desdibuixar per complet després de les dades de PMI en l’Eurozona de juliol. Així, el 10 anys alemany va tancar amb caigudes de rendibilitat de -10 p.b. fins al 1,03% (el 2 anys cedint
-25 p.b. en la sessió del divendres), mentre que en la perifèria Itàlia va salvar la setmana amb tot just +3 p.b. fins al 3,31% malgrat el soroll polític. Als Estats Units les majors peticions d’atur van tombar al Treasury fins al 2,79%.

Categories: General Tags: