Home > General > Incertesa política a Europa

Incertesa política a Europa

19/07/2022

La renda variable global va acabar caient la setmana passada a causa que les impressions de la inflació dels EUA van esvair les preocupacions sobre la política agressiva de la Fed. Als EUA, l’S&P 500 va caure un 0,91% després de la decepció en l’informe de resultats del sector financer del segon trimestre.
Els preus del petroli van acabar a la baixa la setmana passada a causa de la preocupació dels inversors per les interrupcions de l’oferta del gasoducte de Nord Stream 1 de Rússia i els vents en contra de la demanda a la Xina pels renovats confinaments per Covid-19 i el potencial debilitament del creixement. El Brent i el WTI van caure a mínims de tres mesos abans d’acabar la setmana en 101,16 per barril i 97,59 $ per barril, respectivament.
L’IPC general dels EUA va augmentar un 9,1% interanual al juny, per sobre de les expectatives del consens del 8,8% i marcant el ritme d’inflació més ràpid des de novembre del 1981. L’acceleració va ser de base àmplia, amb un augment creixent dels costos d’energia, aliments i habitatge els quals representen els majors contribuents. L’IPC subjacent va augmentar un 5,9% interanual, caient 10 punts bàsics per sota de la lectura de maig, amb els costos dels vehicles i l’atenció mèdica seguint sent els contribuents més importants. El PPI general va pujar un 1,1% mes a mes i un 11,3% al juny, impulsat principalment per un salt en els preus de l’energia. Excloent-hi aliments i energia, el preu de l’acceleració va ser més moderada amb un 0,3% mes a mes i un 6,4% interanual, desaccelerant la impressió de maig.

Categories: General Tags: