Home > General > Incertesa política a Europa

Incertesa política a Europa

16/07/2022

Incertesa política cada vegada més accentuada a Europa. Si la setmana passada Boris Johnson presentava la dimissió després que gran part del seu govern renunciés als seus llocs de responsabilitat, aquest divendres hem conegut que Mario Draghi, el primer ministre italià, ha fet el mateix. Tot i això, el president de la República Italiana, Sergio Mattarella, no ha acceptat la renúncia de Draghi per tal d’intentar evitar una crisi política. És l’amenaça del Moviment 5 Estrelles que obre la porta a la incertesa a Itàlia. Malgrat tot, els mercats europeus aconseguien obrir en verd. A més a més, hi ha el llast de la Xina, tenint com a primeres referències de la jornada el PIB de la Xina, que ha sorprès negativament, al registrar una contracció del 2,6% en el segon trimestre enfront el -1,5% previst. La dada confirma el fre econòmic que han acabat causant les restriccions provocades pels confinaments degut a la política de Covid zero per part del govern. També s’ha conegut que el Banc Central de la Xina ha decidit mantenir sense canvis, per sisè mes consecutiu, els tipus d’interès en el 2,85 per cent.
S’apropen les reunions de la Reserva Federal i del Banc Central Europeu, on es preveu que en ambdues hi hagi pujades dels tipus. En el cas dels Estats Units, després de conèixer la dada de l’IPC per sobre del previst, els inversors ja es qüestionen si aquesta serà de 75 punts bàsics o es podria arribar als 100 punts bàsics. En el cas europeu, la pujada es preveu de 25 punts bàsics, menys que als Estats Units, però no menys important ja que aquesta seria la primera pujada a Europa en anys i se sortiria de l’entorn de tipus en negatiu.

Categories: General Tags: