Home > General > La inflació als Estats Units marca nous màxims

La inflació als Estats Units marca nous màxims

14/07/2022

Ahir al migdia vam conèixer una dada molt esperada pels inversors: la inflació dels Estats Units del mes de juny. La del mes de maig es va situar en el 8,6% i l’esperada per a aquest mes de juny era del 8,8%. La xifra finalment publicada sorprenia, i es continua disparant fins al 9,1%. El ritme de l’augment dels preus continua a l’alça i segueix marcant màxims de 40 anys. L’Administració de Biden va intentar calmar els inversors declarant que la xifra de la inflació del mes de juny encara no reflecteix la baixada que aquests últims dies han tingut els preus de l’energia i que, per tant, s’observarà a la pròxima xifra de la inflació del mes de juliol que coneixerem el mes d’agost vinent. Aquesta dada porta a assumir que en la propera reunió de la Reserva Federal d’aquest mes de juliol, es mantindrà la política monetària agressiva amb una pujada dels tipus de 75 punts bàsics.
Un altre punt rellevant és que l’euro arribava a la paritat amb el dòlar per primera vegada des del 2002, és a dir, des de fa 20 anys.
D’altra banda, les exportacions xineses van registrar una forta recuperació aquest mes de juny degut a l’alçament de les mesures del confinament a Xangai i voltants que ha relaxat els problemes d’un dels principals centres neuràlgics comercials de l’economia mundial. Aquest és un punt important i positiu dels mercats que només es podria veure llastat pel fet que es tornin a ordenar noves mesures de confinament amb nous contagis, tot i que ara mateix aquesta possibilitat s’ha minimitzat després que nous tests aquest dimecres no hagin mostrat nous casos en zones que es troben fora de quarantena.

Categories: General Tags: