Home > General > Els temors a la recessió colpegen els mercats

Els temors a la recessió colpegen els mercats

06/07/2022

La menor expectativa que el Banc Central Europeu efectuï forts augments en els tipus d’interès va depreciar l’euro fortament en la sessió d’ahir. En principi, en la pròxima reunió de l’organisme la facilitat de dipòsit augmentarà 25 punts bàsics, però part del consens de mercat espera que l’augment sigui de 50 punts bàsics en vista de l’última dada d’inflació de l’eurozona, que es va situar en nivells rècord del 8,6%. L’euro va caure un contundent 1,66%, situant el tipus de canvi en 1,0248, mínims de 20 anys.
L’altre factor que va avivar els temors a la recessió va ser la publicació del PMI de la zona euro, ja que l’indicador va caure més de 2 punts a 52, i la resta de països europeus van presentar comportaments a la baixa similars.
D’altra banda, a la Xina també es va publicar el PMI de serveis de Caixin, que gràcies a l’alleugeriment de les mesures contra el virus covid-19 va augmentar des de 41,4 a 54,5, clarament per sobre de la barrera de 50.
Les borses van tenir un dia d’alta volatilitat amb decrements a Europa de gairebé el 3%, girant ja prop de mínims de l’any. A Wall Street el sentiment general també era negatiu, però el Nasdaq resistia en verd augmentant un 0,16% en horari de tancament europeu. Pel que fa a les matèries primeres destacava la baixada del 9% del petroli, situant el Brent en 102 dòlars per barril.

Categories: General Tags: