Home > General > Tots atents a la decisió de la FED

Tots atents a la decisió de la FED

15/06/2022

Setmana molt important per als inversors. I és que sabrem si la Reserva Federal acaba decidint el ritme d’augment dels tipus d’interès davant de l’empitjorament de les dades de la inflació dels Estats Units divendres passat. A mesura que passen les hores i les sessions, les expectatives del mercat van indicant cada vegada amb més intensitat la probabilitat que aquesta pujada sigui de 3 escales, és a dir, de 75 punts bàsics. Aquest augment per part d’un dels principals bancs centrals seria una decisió històrica, i que avivaria el nerviosisme dels inversors davant de la reacció de l’economia a aquesta pujada tan agressiva, endurint la política monetària de manera molt agressiva. En aquest context, i a l’espera, els principals mercats dels Estats Units paren la forta baixada que porten experimentant aquestes últimes sessions i sembla que intenten un rebot des de mínims de l’any. D’altra banda, el selectiu espanyol eliminava els guanys de principis de jornada i cotitzava en vermell. L’escalada de la tensió en el mercat del deute i el clima de desconfiança que va deixar veure l’índex ZEW van llastrar l’Ibex. Cal tenir en compte que la sessió va començar amb l’estela negativa dels mercats asiàtics, amb el Nikkei de Tòquio caient un 3%. Haurem d’estar atents a com evoluciona el mercat de deute, clau en reflectir les expectatives del mercat en les decisions de la FED i, més endavant, a les expectatives del BCE, on s’espera que pugi tipus el pròxim mes de juliol.

Categories: General Tags: