Home > General > Rebot generalitzat en la renda variable

Rebot generalitzat en la renda variable

26/05/2022

La renda variable mundial va tenir un dia amb millors ànims, en què l’Àsia inaugurava la sessió amb un avenç que sobretot es va concentrar en la borsa de Xangai.
A Europa els guanys van ser moderats però generalitzats, destacant principalment les borses perifèriques d’Itàlia i Espanya, que van tancar un 1,57% i un 1,49% amunt. L’índex que aglutina les principals empreses del vell continent, l’Euro Stoxx-50, va presentar un rebot del 0,81%, superant els 3.670 punts.
A l’altra banda de l’Atlàntic, Wall Street cotitzava en verd en horari de tancament europeu, sent els majors beneficiats els índexs Nasdaq i Russell-2000, que augmentaven prop d’un punt percentual.
Aquest respir va estar acompanyat per diverses dades macroeconòmiques com la del PIB interanual d’Alemanya, que va créixer un 4% interanual en el primer trimestre del 2022, l’evolució dels béns duradors als Estats Units, que va presentar un increment inferior al previst, i els inventaris de petroli de l’AIE, que van sorprendre disminuint en un nombre de barrils superior al que havien pronosticat els analistes.
D’altra banda, la política monetària també va estar força present en el dia, principalment per la publicació de les actes del FOMC a les 20.00 CET, la compareixença de diversos membres del BCE i la decisió de pujada de tipus d’interès del Banc de la Reserva de Nova Zelanda, que seguint amb la tendència de les economies desenvolupades va augmentar el cost de de finançament 50 punts bàsics, fins al 2%.

Categories: General Tags: