Home > General > Deute més car a Europa

Deute més car a Europa

25/05/2022

L’euro era l’actiu que resumia les expectatives implícites del mercat respecte a la política monetària del BCE, ja que s’apreciava un 0,47% respecte al dòlar, cotitzant a 1,0736. Lagarde va declarar que els tipus d’interès deixarien de ser negatius en el tercer trimestre, fet que implica dues alces que els operadors situen en la reunió de juliol i setembre. D’aquesta manera, es posaria fi a vuit anys de tipus d’interès negatius i el context de pujada estaria suficientment suportat per sòlides dades econòmiques com la del PMI europeu publicat ahir.
Quant al mercat de renda variable, la sessió va ser una nova gerra d’aigua freda sobre sentiment inversor. El catalitzador va ser la feble previsió de beneficis de l’empresa propietària de la coneguda aplicació Snapchat, que va fer desplomar la seva acció en un 40% contagiant de pessimisme tot el sector tecnològic.
D’aquesta manera, en horari de tancament de borses europees el Nasdaq retrocedia un 2,77%, mentre l’S&P-500 perdia un 1,59%. El Dow Jones aguantava millor amb una pèrdua del 0,78%. A Europa, els índexs dels Països Baixos, Alemanya i França van superar variacions a la baixa superiors a l’1,60%.
Per últim, AirBnb se sumava a la gradual sortida de grans plataformes occidentals del mercat xinès sense detallar-ne els motius, seguint empreses com Alphabet (Google) o Meta (Facebook), que van al·legar dificultats operatives, entre altres causes. La sortida es farà oficial a partir del 30 de juliol d’aquest any.

Categories: General Tags: