Home > General > Dades d’inflació i creixement a Europa

Dades d’inflació i creixement a Europa

30/04/2022

La setmana va tancar amb una intensa agenda macro que donava més llum sobre l’evolució econòmica. En primer lloc, destaquem la publicació de l’IPC interanual de la zona euro, que va augmentar segons el previst una dècima, situant-se en el 7,5%. La dada subjacent, que no té en compte la volatilitat dels preus de l’energia i els aliments frescos, va sorprendre en marcar el 3,5%, que contrasta amb l’anterior lectura de 2,9%.
Això es va complementar amb la dada de PIB de la zona euro (+5% interanual i +0,2% trimestral), i també de països com França, Espanya i Alemanya, sent aquesta última l’única regió que sorprenia amb un creixement superior a l’esperat. La desacceleració econòmica unida a una alta inflació, agreujada pel conflicte a Ucraïna i pels efectes de la covid-19 sobre la cadena de subministrament a la Xina, està sent la principal preocupació dels agents econòmics aquest any.
Quant a la renda variable, el mercat americà cotitzava amb pèrdues generalitzades degut, entre altres factors, al pessimisme en les publicacions de resultats de les empreses Apple i Amazon. El gegant del comerç electrònic cedia dos dígits per la desacceleració en les vendes, la caiguda de beneficis i la inversió en Rivian. En canvi, els índexs europeus van tancar l’última sessió de l’abril en verd, amb increments moderats de prop del +0,50%. Per últim, el secretari general de l’OTAN va deixar la porta oberta a una entrada ràpida de Finlàndia i Suècia, trencant una de les línies vermelles de Putin i augmentant la tensió geopolítica global.

Categories: General Tags: