Home > General > Dessacceleració del PIB als EUA i política ‘dovish’ al Japó

Dessacceleració del PIB als EUA i política ‘dovish’ al Japó

29/04/2022

El PIB trimestral dels Estats Units va sorprendre negativament, ja que en el primer trimestre del 2022 va decréixer un 1,4%, quan s’esperava un increment de l’1,1%. Quant a les noves peticions de subsidi d’atur, es van situar en 180K, en línia amb el previst.
Un altre dels esdeveniments més importants del dia va ser el refermament del Banc del Japó quant a la política expansiva, desmarcant-se de la visió monetària de la resta de bancs centrals de països desenvolupats. Aquest posicionament va portar el ien a cotitzar a mínims de 20 anys.
La temporada de resultats deixava en bona situació empreses com Meta (antiga Facebook), McDonald’s o Mastercard, totes pujant de forma decidida, sobretot Meta. Pel que fa als mercats de renda variable, es deixaven empènyer per aquestes xifres tenyint de verd el taulell de cotitzacions. L’Euro Stoxx-50 va pujar un 1,13% tancant en 3.777 punts, mentre que l’S&P-500 s’incrementava un 1,57% en horari de tancament borsari europeu. A Àsia, l’alça dels índexs es movia en el rang d’entre l’1%-2%.
Pel que fa al conflicte a Ucraïna, les autoritats europees continuaven mantenint negociacions per donar resposta al tall de subministrament de gas a Polònia i Bulgària per part del Kremlin, i es preparaven per a una possible extensió d’aquesta amenaça.
Finalment, l’euro es depreciava un dia més respecte al dòlar, concretament un 0,44%, situant el tipus de canvi en 1,0510.

Categories: General Tags: