Home > General > Tall del subministrament de gas a l’est d’Europa

Tall del subministrament de gas a l’est d’Europa

28/04/2022

La temporada de resultats va acaparar l’interès dels inversors ja que gegants com Microsoft o Alphabet donaven una mica més de llum al sector tecnològic, que va començar amb mal peu després del decebedor informe de Netflix. Tanmateix, la disparitat entre l’una i l’altra deixava més interrogants oberts i augmentava l’expectativa de conèixer els resultats de Meta (antiga Facebook), que rendia comptes després del tancament de la borsa americana.
D’altra banda, la tensió geopolítica escalava un punt més, ja que el Kremlin va decidir suspendre el subministrament de gas a Polònia i Bulgària com a resposta a la negativa de pagar l’energia en rubles, en lloc d’euros o dòlars. Aquests països intentaran portar a terme sancions contractuals per incompliment dels acords de compravenda d’energia, i d’aquesta manera Rússia posa fi a dècades de fiabilitat contractual. El gas recollia les conseqüències del conflicte amb avenços superiors al 5%, posant més obstacles a l’alleugeriment de la inflació. La delicada situació europea llastava la moneda única un dia més, marcant l’eurodòlar mínims de cinc anys, en 1,0547.
Per últim, les borses van cotitzar amb alces generalitzades però lluny de revertir les pèrdues dels dies anteriors. La Xina va ser el mercat més alcista amb increments superiors al 2%, mentre que Europa va avançar tímidament prop de mig punt percentual i els Estats Units intentaven assolir una alça de l’1% en horari de tancament del parquet europeu.

Categories: General Tags: