Home > General > Europa diversifica els proveïdors d’energia

Europa diversifica els proveïdors d’energia

26/03/2022

Les negociacions del bloc occidental sobre el conflicte a Ucraïna continuaven acaparant tota l’atenció de la política internacional. La cimera de líders europeus, en la qual també va participar Joe Biden, va materialitzar noves sancions i acords, sent un dels més importants l’energètic. En aquest sentit, les importacions de gas liquat estatunidenc augmentaran substancialment a Europa per disminuir la dependència del combustible fòssil rus. D’altra banda, la demanda del Kremlin de rebre els pagaments d’energia en rubles, per suportar la seva divisa, encara no ha tingut resposta per part del bloc occidental.
Pel que fa a les borses, els selectius xinesos van patir una correcció rellevant de prop del 2%, mentre que a Europa les cotitzacions van ser mixtes i sense presentar grans variacions. L’Euro Stoxx-50 va tancar a 3.867 punts augmentant un 0,12% i l’índex amb l’alça més destacada va ser el FTSE MIB italià, que va avançar un 0,67%. A Wall Street predominava el vermell, però també amb una baixa volatilitat, l’índex S&P-500 cotitzava prop dels 4.500 punts en horari de tancament europeu, mentre que el Nasdaq presentava la davallada és important amb una correcció del 0,80%.
En l’agenda econòmica els esdeveniments més importants van ser l’evolució de les vendes minoristes del Regne Unit, que van decréixer un 0,3% el mes de febrer, el creixement del PIB del quart trimestre a Espanya, que es va situar en el 2,2%, i l’índex Ifo de confiança empresarial a Alemanya, que va caure a 90,8, registrant mínims de 14 mesos.

Categories: General Tags: