Home > General > Rússia es planteja l’assistència a la cimera del G-20 del novembre

Rússia es planteja l’assistència a la cimera del G-20 del novembre

24/03/2022

Continuem amb el conflicte Rússia-Ucraïna amb nous actors aportant declaracions encreuades. L’últim ha estat el màxim mandatari de l’OTAN, Jens Stoltenberg. Aquest va advertir que la guerra actual podria desembocar en un confrontament nuclear entre Moscou i Occident, realitzant l’afirmació que Rússia mai podria guanyar una guerra nuclear i que ho hauria d’entendre així. També va deixar clar que l’OTAN no enviaria tropes a Ucraïna, aclarint que la seva missió és la de proporcionar suport al país blau-i-groc i que ells mai formarien part del conflicte. L’OTAN no està en guerra amb Rússia, l’OTAN dona suport a Ucraïna.
D’altra banda, Putin sembla que no està tan aïllat com Occident es pensa, ja que sembla que el president rus es planteja assistir a la pròxima cimera del G-20 a Indonèsia a final d’aquest any, rebent un valuós suport de Pequín ahir, després que hi hagués el murmuri que Rússia quedi exclosa com a membre del grup dels 20. La Xina ha deixat clar que Rússia és un membre important del G-20 i que, per tant, la seva assistència a la cimera del mes de novembre a Bali és indispensable.
D’altra banda, pel que fa al país xinès, una de les seves principals ciutats, Xangai nega rumors d’un confinament de la ciutat a causa de l’augment dels casos de coronavirus. El mercat està molt atent als possibles confinaments d’aquestes ciutats, claus en el desenvolupament comercial i industrial mundial. En aquest context, els mercats europeus cotitzaven en pèrdues i Wall Street obria sessió marcat per la negativitat dels parquets del Vell Continent.

Categories: General Tags: