Home > General > Millora de la taxa d’atur de la zona euro al 6,8%

Millora de la taxa d’atur de la zona euro al 6,8%

04/03/2022

El dia va estar carregat de publicacions macroeconòmiques, amb una bateria de PMI de diferents regions que en termes generals van ser decebedores respecte al que havien pronosticat els analistes. Països com la Xina, França, Alemanya, el Regne Unit i els Estats Units són exemples d’aquesta dinàmica, i en el cas contrari trobem Espanya, que va mostrar un repunt de l’indicador força pronunciat.
D’altra banda, es van donar a conèixer les actes de la reunió de política monetària del BCE, en un dia també destacat per la política monetària estatunidenca degut a la compareixença del president de la FED, J. Powell.
Addicionalment, també cal remarcar que la taxa d’atur de la zona euro se situés en el 6,8%, millorant en dues dècimes l’anterior lectura i sorprenent positivament els mercats financers. De la mateixa manera, les noves peticions de subsidi d’atur als Estats Units van mostrar resultats força positius amb una disminució a 215K des de les 233K anteriors.
Al matí, les borses europees van cotitzar en positiu, però més tard es van girar i l’Euro Stoxx-50 va tancar un 2% en negatiu, ressaltant sobretot l’IBEX-35 amb una davallada de gairebé un 3,72% arrossegat per la notícia que la companyia Inditex comuniqués el tancament massiu de botigues a Rússia.
A Wall Street els índexs cotitzaven amb més tranquil·litat, presentant lleugeres variacions i moviments mixtos. La referència S&P-500 se situava prop dels 4.380 punts, cotitzant pràcticament pla.

Categories: General Tags: