Home > General > L’IPC de la zona euro s’enfila al 5,8% interanual

L’IPC de la zona euro s’enfila al 5,8% interanual

03/03/2022

La sessió d’ahir va estar marcada per la compareixença de Jerome Powell de la Reserva Federal, on es van dissipar els dubtes sobre les pujades de tipus d’interès als Estats Units. Powell va remarcar l’assoliment de nivells d’ocupació en un entorn de clara recuperació econòmica de la pandèmia, i va posar el focus de la preocupació en els nivells actuals d’inflació. En aquest sentit, s’espera que la pujada de tipus d’interès es produeixi en el proper mes de març però no es va posar data a la reducció del balanç de la institució. El dòlar va reaccionar apreciant-se contra el euro, cosa que va fer baixar el tipus de canvi a 1,1084.
En l’agenda macro la principal dada va ser la de l’IPC de la zona euro, que es va situar en el 5,8% interanual superant en 5 dècimes les previsions dels analistes i posa cada cop més contra les cordes el Banc Central Europeu, ja que veu com els preus es disparen en un període on el creixement es veurà alentit pel conflicte a Ucraïna.
A Alemanya es va compartir l’evolució en el nombre d’aturats, que va sorprendre els analistes amb -33 K respecte les -23 K esperades. Això es traduïa a una taxa d’atur del 5%, una millora d’una dècima respecte a l’anterior lectura.
Els mercats de renda variable cotitzaven en verd en un dia força optimista tant per la borsa europea com l’estatunidenca. L’EuroStoxx 50 va avançar un 1,50% tancant en 3.822 punts i l’S&P 500 guanyava un 1,60% en horari de tancament europeu.

Categories: General Tags: