Home > General > Tanquem la setmana amb noves caigudes generalitzades

Tanquem la setmana amb noves caigudes generalitzades

29/01/2022

Els mercats asiàtics van finalitzar ahir majoritàriament a la baixa. Els selectius xinesos van caure prop d’un punt percentual, mentre que el Nikkei-225, l’índex referent del Japó, va avançar per sobre dels dos punt percentuals després que sectors com l’immobiliari lideressin les pujades de les accions. Però a Europa els mercats cotitzaven amb pèrdues significatives, en què passada la mitja sessió l’Euro Stoxx-50 es trobava a   -2,65%, seguit del DAX alemany i del CAC-40 francès, amb davallades superiors al 2%. El FTSE-100 britànic baixava més d’un punt i mig per cent, i l’IBEX-35 s’aproximava al -2% i cotitzava lleugerament per sobre dels 8.500 punts bàsics. Com a principals dades econòmiques de la sessió van ser publicats els resultats del PIB trimestral del quart trimestre del 2021 d’Alemanya, França i Espanya. El PIB alemany va sorprendre decreixent un 0,7% quan el consens preveia un     -0,3%. Però el PIB trimestral a França va créixer un 0,7% versus el 0,5%, i Espanya va créixer més de l’esperat el quart trimestre, un 2%. Poc abans de l’obertura de Wall Street, els futurs indicaven que les borses obririen baixistes tot i que dijous després de tancament Apple publiqués unes dades que van impressionar els inversors, les quals van batre les estimacions del consens tant d’ingressos com de beneficis per acció i a més registrant record de vendes d’iPhone per proclamar-se primers proveïdors de telèfons mòbils a la Xina.

Categories: General Tags: