Home > General > La reunió de la Fed marca el compàs dels mercats

La reunió de la Fed marca el compàs dels mercats

28/01/2022

Ahir va començar la sessió influenciada per la reunió de dimecres de la Reserva Federal dels EUA i la intervenció posterior de Jerome Powell, president de la Fed, el qual va comentar la possibilitat de fins a sis pujades de tipus de prop de 25 punts bàsics. Les pujades podrien començar el mes de març. I la reducció del balanç també es preveu que comenci abans de final d’any. Aquests fets van fer que els mercats de renda variable cotitzessin ahir en tonalitat mixta. En primer lloc, els selectius asiàtics van tancar majoritàriament en terreny negatiu. A Hong Kong, el Hang Seng va caure gairebé un 2%. I el Nikkei-225 del Japó va destacar amb una davallada del 3,11%. Tot i el tancament asiàtic i els comentaris de Powell, a Europa les borses van tancar amb pujades moderades, aquestes ajudades pel intent de rebot de Wall Street. També favorable per al mercat, els russos van sortir de Bielorússia. I quant a les dades econòmiques, es va publicar una dada del PIB bastant positiva als Estats Units, un creixement del 6,9% el quart trimestre del 2021, quan el consens d’analistes esperava un avanç del 5,5%. I les peticions setmanals de subsidi per desocupació, sense cap sorpresa, van situar-se a 260.000. Wall Street cotitzava en verd, amb una sessió liderada pel Dow Jones a +1,45%. Pel que fa a les matèries primeres, el preu de l’or queia prop de dos punts percentuals fins a 1.790 dòlars l’unça. I els barrils de petroli cru cotitzaven plans.

Categories: General Tags: