Home > General > Europa tanca en verd i els Estats Units no aixequen el cap

Europa tanca en verd i els Estats Units no aixequen el cap

26/01/2022

Els selectius asiàtics van tancar en vermell. A la Xina, les principals borses referents van finalitzar amb unes pèrdues de prop del 2 per cent. El Nikkei-225 japonès va perdre un 1,66% i el Hang Seng de Hong Kong un 1,67%.
Al continent europeu la sessió va concloure majoritàriament en positiu però gairebé totes les borses per sota de l’1%. Durant la sessió a Alemanya es va compartir la lectura de l’índex de confiança empresarial, i el resultat va estar per sobre de l’esperat, del 95,7 quan el consens preveia que se situés als 94,7 punts. Tant el DAX alemany com el CAC-40 francès i l’IBEX-35 van tancar la sessió a +0,74%, l’Euro Stoxx-50 va guanyar un 0,58% i el FTSE-100, la borsa principals del Regne Unit, va culminar sumant un punt percentual. Més tard van obrir a cotitzar les accions estatunidenques, les quals continuaven ahir amb la seva tendència baixista tot i que a la sessió de dilluns es presenciés un fort rebot després que les principals borses haguessin restat prop del 3%. Tot i aquest rebot, la volatilitat continuava al mercat, amb el Nasdaq davallant més de dos punts i mig percentuals i l’S&P-500 prop del 2%. Era evident que els inversors presentaven cert nerviosisme creat per la tensió entre Rússia i Occident i la reunió imminent de la Reserva Federal, en què es podria reajustar la política monetària dels Estats Units. Per últim, els preus del petroli cru pujaven gairebé dos punts percentuals.

Categories: General Tags: