Home > General > Els mercats pateixen fortes baixades

Els mercats pateixen fortes baixades

25/01/2022

El primer dia de cotització setmanal va començar amb els índexs asiàtics tancant en tonalitat mixta. On van destacar les caigudes de l’Índia de més de dos punts percentuals i el Hang Seng, que va baixar un 1,24%. A Europa, el PMI manufacturer d’Alemanya va sorprendre en situar-se a 60,50, ja que els analistes esperaven que disminuís de 57,4 del mes passat a 57. Però al Regne Unit, tant el PMI compost com el manufacturer i el de serveis van posicionar-se per sota de les estimacions del consens d’analistes. Pel que fa a les borses, el dia d’ahir va destacar per unes fortes pèrdues, en què l’IBEX-35 va perdre poc més de tres punts percentuals. L’Euro Stoxx-50 va davallar més d’un quatre per cent. I lleugerament per sota de l’anterior van tancar el CAC-40 francès, el DAX alemany i el FTSE-100 anglès, a -3,97%,    -3,81% i -2,66%, respectivament. Entre els principals catalitzadors de la inestabilitat als mercats es trobaven la possibilitat d’una política monetària més agressiva per part de la Reserva Federal. Destacant que demà la Fed podria començar a apujar els tipus a partir del mes de maig. Els inversors també estaven preocupats per la situació del conflicte entre Ucraïna i Rússia, un dels factors que van ajudar a fer caure els rendiments dels bons del Tresor estatunidenc. Per últim, Wall Street també es veia afectat, i després del tancament europeu el Nadaq baixava entorn al 4% i l’S&P-500 aproximadament el 3,30%.

Categories: General Tags: