Home > General > Incertesa al balanç dels resultats del quart trimestre del 2021

Incertesa al balanç dels resultats del quart trimestre del 2021

22/01/2022

El sentiment negatiu va començar amb la publicació de resultats de Netflix la nit de dijous. Tot i presentar uns ingressos i beneficis en línia amb l’esperat, el mercat va posar l’èmfasi en la desacceleració en el creixement de subscriptors, fet que la va arrossegar a una caiguda de prop del 24% a l’última sessió de la setmana.
La sensibilitat dels mercats a qualsevol senyal de feblesa en els resultats del quart trimestre del 2021 va fer que la renda variable cotitzés en vermell tant en els mercats desenvolupats com en els emergents, sent un cop més els valors d’estil growth i tecnològic els més perjudicats. I és que, el baix nivell de letalitat en la variant òmicron està enviant els primers senyals tangibles que estem a prop de la normalitat, amb les implicacions que això suposa per a les empreses favorites en els períodes de restriccions.
La principal compareixença del dia va ser la de Christine Lagarde, del BCE, i en el terreny macroeconòmic va destacar l’evolució de les vendes minoristes al Regne Unit i el Canadà, presentant ambdues regions variacions pitjors a les previstes pel consens de mercat. D’altra banda, l’IPC interanual del Japó, zona que històricament ha presentat grans dificultats per generar inflació, es va situar en el 0,5%, una dècima per sota de les estimacions.
Per últim, l’eurodòlar s’apreciava un 0,30% situant el tipus de canvi en 1,1344.

Categories: General Tags: