Home > General > Wall Street obre amb pujades

Wall Street obre amb pujades

21/01/2022

Dia de signatura d’acords i de notícies positives el que va viure ahir el mercat en l’àmbit global. Per una banda, l’Europarlament va firmar una proposta de noves normes dirigides a les empreses grans tecnològiques dels Estats Units. Aquest gest anava dirigit a atansar posicions amb els països membres de la Unió Europea de cara a poder arribar a un acord per la primera meitat del 2022. Aquesta nova legislació dirigida als monstres tecnològics va en línia amb la que mesos enrere va posar en marxa la Xina amb les empreses tecnològiques del seu propi país. D’altra banda, en el moment de tancament dels mercats europeus, Wall Street pujava amb ganes després que les dades de l’augment de sol·licituds de subsidi d’atur fessin pensar que la pujada de tipus agressiva plantejada per la Reserva Federal no acabi succeint de manera tan abrupta i que, gràcies a aquestes dades publicades recentment, el canvi de política monetària es produeixi d’una manera més pausada. S’ha de recordar que l’índex Nasdaq fa un parell de mesos que cotitza a la baixa, després de tocar màxims durant el mes de novembre i que, per tant, la seva pujada animi els inversors nord-americans.
Per últim, s’ha de destacar que el bon comportament de les publicacions corporatives també animaven els parquets dels Estats Units. Cal recordar, no obstant això, que la variant òmicron continua marcant rècord de contagis i que la seva ombra continua planejant sobre els mercats financers.

Categories: General Tags: