Home > General > Dia d’indefinició als mercats de renda variable globals

Dia d’indefinició als mercats de renda variable globals

20/01/2022

Els mercats asiàtics van tancar en terreny negatiu majoritàriament, liderant el Nikkei-225 les pèrdues amb un substancial decrement del 2,80%. El Hang Seng va ser l’únic que va salvar el verd pujant un tímid 0,06%. A Europa es van observar increments moderats d’entre el 0,20% i el 0,50%, finalitzant la referència Euro Stoxx-50 en 4.268 punts (variació diària del 0,25%). Tanmateix, també es van veure davallades a les borses d’Itàlia, Espanya i Suïssa. D’altra banda, a Wall Street predominava el verd però sense presentar grans variacions, només destacava el Russell-2000 amb una caiguda del 0,30% en horari de tancament europeu.
La temporada de resultats estatunidenca del quart trimestre del 2021 continuava amb noms importants, com ara UnitedHealth, Procter&Gamble i Bank of America. En general, les lectures van estar en línia o superant les expectatives.
En el terreny macroeconòmic l’IPC interanual del Regne Unit es va situar en el 5,4%, superant en dues dècimes l’esperat pels analistes. Després d’aquestes dades, el governador del Banc d’Anglaterra, Andrew Bailey, va mostrar certa preocupació per la possibilitat que les pressions inflacionistes siguin més duradores del previst. Als Estats Units va destacar l’increment inesperat de l’1,4% interanual en els permisos de construcció i de l’inici d’habitatges del 9,1% interanual, calculat en el mes de desembre. Tot i el major cost dels materials i les perspectives d’increment en les taxes hipotecàries, l’escassetat d’habitatges està incentivant la seva construcció.

Categories: General Tags: