Home > General > El sector preferit durant la pandèmia trontolla

El sector preferit durant la pandèmia trontolla

19/01/2022

Ahir vam veure un moviment brusc d’apreciació del dòlar respecte a l’euro vinculat a l’enduriment de la política monetària de la Reserva Federal, que s’espera que augmenti els tipus d’interès el mes de març. L’estratègia continuava fent repuntar els rendiments de la renda fixa, que alhora suposava un major atractiu del bitllet verd. El parell eurodòlar queia un 0,65%, situant el tipus de canvi en 1,1333.
La cara amarga es concentrava en el sector tecnològic, caracteritzat per obtenir les seves valoracions del descompte de beneficis futurs amb una durada més alta que la resta de sectors. El Nasdaq es deixava un 1,83%, mentre el Russell-2000 de petites i mitjanes empreses (on també hi ha concentració d’empreses d’estil creixement) corregia un 2,20%.
A Europa les pèrdues també predominaven en renda variable, situant-se la referència Euro Stoxx-50 en 4.257 punts, amb una caiguda en el dia de l’1,03%.
La temporada de resultats continuava encara sense suficients dades per valorar el quart trimestre del 2021. Tanmateix, el gegant financer Goldman Sachs liderava les pèrdues del sector després de reportar guanys trimestrals per sota de les estimacions.
Per últim, destaquem com a notícia empresarial del dia la compra de l’Activision Blizzard per part de Microsoft, en una operació que es valora en 95 dòlars per acció (45% superior al tancament de divendres). L’empresa de videojocs, creadora del famós Call of Duty, obtenia un salt de gairebé un 30% en la cotització.

Categories: General Tags: