Home > General > La xina continua relaxant la política monetària

La xina continua relaxant la política monetària

18/01/2022

La setmana va començar amb les borses asiàtiques majoritàriament en verd, després de publicacions macroeconòmiques a la Xina de certa rellevància com ara el PIB, l’índex de producció industrial i la taxa d’atur, acompanyades de la decisió del PBOC de baixar la taxa referencial de préstecs a mitjà termini. En termes globals, tot i la desacceleració de l’economia del gegant asiàtic en els últims trimestres, les xifres van apuntar una evolució millor que l’esperada pel consens de mercat.
A la renda variable europea va predominar el verd, pujant la referència Euro Stoxx-50 un 0,70%, que va suposar que tanqués en 4.302 punts. Els principals avenços es van concentrar en les borses de Regne Unit, França i Suïssa. Respecte al calendari econòmic, només va destacar la reunió de l’Eurogrup.
D’altra banda, Wall Street va romandre tancat pel festiu nacional de Martin Luther King, però la temporada de resultats trimestrals va continuar en el sector financer, sent alguns del principals noms a reportar Goldman Sachs, Bank of America i The Charles Schwab.
Com a notícia empresarial del dia destaquem l’anunci de l’adquisició de la divisió de consum de GlaxoSmithKline (GSK) per part d’Unilever, una operació estratègica segons la compradora. Tanmateix, el mercat va reaccionar amb dubtes, caient l’adquirent un 6,97% en el dia, mentre que GSK va augmentar un 4%.
El parell eurodòlar es mantenia estable a 1,1411, després de vàries sessions en què el dòlar ha estat presentant una clara feblesa respecte a la moneda única.

Categories: General Tags: