Home > General > El mercat es desperta tenyit de vermell

El mercat es desperta tenyit de vermell

15/01/2022

Els mercats van obrir ahir baixistes. En primer lloc, els selectius asiàtics van tancar majoritàriament en vermell després que dijous finalitzés amb pèrdues la sessió de Wall Street, on el Nasdaq va caure un 2,51%. Els índexs referents de la Xina van perdre entorn a un punt percentual, i al Japó, el Nikkei-225 va acabar amb un -1,28%. A Europa la renda variable també cotitzava en terreny negatiu. El FTSE-100 del Regne Unit cotitzava amb una lleugera pèrdua que no s’engrandia per la confiança proporcionada per un creixement més fort del previst per part del consens d’analistes a lectura de producció manufacturera, +1,1% versus +0,2% esperat. I també, la lectura del PIB mensual del Regne Unit va créixer un 0,9%. I no diferents, els mercats de l’eurozona cotitzaven en negatiu, l’Euro Stoxx-50 mostrava una davallada de més d’un punt percentual. I amb una caiguda similar també destacaven el DAX alemany, el FTSE MIB italià i el CAC-40 francès. Els inversors romanien atents a la compareixença de Chrstine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu. I a Amèrica del nord s’esperaven els resultats de les vendes minoristes i les vendes minoristes subjacents. Mentrestant, el futurs americans cotitzaven a la baixa mentre que l’índex de volatilitat de l’S&P-500 pujava més d’un 5%. Pel que fa al dòlar, l’encreuament amb l’euro cotitzava mínimament a favor del dòlar, es trobava a 1,1444 després de tocar 1,1479 a la sessió de dijous.

Categories: General Tags: