Home > General > Intens dia de publicacions macroeconòmiques

Intens dia de publicacions macroeconòmiques

08/01/2022

La dada macroeconòmica més important del dia a Europa va ser la de l’IPC interanual del mes de desembre, que, una vegada més, es va situar per sobre de les estimacions. La pujada de preus va ser del 5%, 1 dècima més que a l’anterior revisió i 3 dècimes més del previst. A nivell subjacent la variació va ser del 2,6%, igual que l’anterior lectura. Veurem en les setmanes vinents com impacta aquest constant augment de preus en el discurs del Banc Central Europeu i el seu calendari de retirada d’estímuls.
D’altra banda, també vam conèixer la situació de les vendes detallistes en el mes de novembre, que van avançar un 1% a Europa quan se’n pronosticava una davallada del 0,5%.
Addicionalment, al vell continent també va destacar la caiguda de la producció industrial i la reducció de la balança comercial d’Alemanya, així com l’augment en la despesa del consumidor de França, sent totes les dades referides al mes de novembre.
Als Estats Units es va publicar l’informe laboral de desembre i cal remarcar la caiguda de la taxa d’atur del 4,2% al 3,9%, la desacceleració en la creació de nòmines no agrícoles (de 249 a 199 K), i l’augment del 4,7% interanual dels ingressos mitjans per hora.
Els mercats reaccionaven amb un comportament dispar i un sentiment majoritàriament pessimista, presentant caigudes moderades tant a Europa com a Wall Street. L’euro cotitzava amb una apreciació rellevant del 0,50% respecte del dòlar, i situava el tipus de canvi en 1,1348.

Categories: General Tags: