Home > General > Descomptada desacceleració del sector serveis al desembre

Descomptada desacceleració del sector serveis al desembre

06/01/2022

Després d’un inici de setmana en el qual vam conèixer l’evolució del sector manufacturer europeu a través dels PMI, ahir es van publicar dades del sector serveis de diversos països. A nivell conjunt de l’eurozona la lectura va apuntar cap a una desacceleració moderada que situava l’indicador en 53,1, encara en zona d’expansió però clarament perjudicat pel ressorgiment del virus. Quant al comportament per països, Alemanya va ser l’únic que va sorprendre positivament en el consens de mercat, disminuint menys del que s’esperava.
A l’altre costat de l’Atlàntic, i continuant amb les publicacions macroeconòmiques, els Estats Units obtenien un PMI de serveis de 57,6, també reflectint una rebaixa en el dinamisme del sector durant el mes de desembre. D’altra banda, el canvi en l’ocupació no agrícola ADP va augmentar molt per sobre de les expectatives, concretament en 807 K vs. 400 K, suposant un increment significatiu des de l’anterior lectura de 505K.
Pel que fa a les borses mundials, a l’Àsia va predominar el vermell amb caigudes de certa rellevància a la Xina, mentre que a Europa el moviment va ser força dispar amb l’Euro Stoxx 50 augmentant un 0,56%. En canvi, Wall Street mostrava pèrdues moderades, sent el més afectat el Nasdaq amb un retrocés de gairebé un punt percentual. Per últim, la reducció en els inventaris de petroli publicats per l’AIE va impulsar un dia més el Brent i el WTI, passant de cotitzar sense grans canvis durant el matí a reflectir guanys superiors a l’1,50% en horari de tancament europeu.

Categories: General Tags: