Home > General > Mercats acariciant el 2022

Mercats acariciant el 2022

31/12/2021

Diverses dades macroeconòmiques es van publicar en la sessió d’ahir. A Espanya l’IPC es va situar en un 6,7% interanual, superant àmpliament la previsió del 5,8% i l’anterior lectura del 5,5%. Als Estats Units l’indicador de noves peticions de subsidi d’atur van apuntar un resultat favorable, caient a 198K des de les 206K de la revisió anterior.
L’optimisme de la xifra va ser un dels catalitzadors per les alces de Wall Street, que es van concentrar sobretot en el sector tecnològic i les petites empreses, representades pel Nasdaq i el Russell-2000, respectivament. D’altra banda, l’S&P-500 cotitzava amb un lleuger augment, prop de màxims històrics de 4.800 punts.
Europa finalitzava l’última sessió de l’any majoritàriament a l’alça, pujant l’Euro Stoxx-50 un 0,50% i tancant en 4.306 punts. Les borses de Suïssa, Italià i Regne Unit van quedar endarrerides, tancant el dia en vermell.
D’altra banda, l’Àsia cotitzava amb guanys moderats a la Xina però caigudes al Japó, Corea i Taiwan.
En aquest últim comentari de l’any destaquem la forta recuperació de la renda variable, que tant a Europa com als Estats Units ha superat el 20%. L’ovella negra han estat els mercats emergents, fortament perjudicats pel comportament dels índexs xinesos. Els avenços mèdics per fer front a la pandèmia, la crisi en les cadenes de subministrament, la inflació i el gir en la política monetària han estat grans protagonistes del 2021.
Continuem amb una perspectiva constructiva del futur i ara només ens resta desitjar-vos una genial entrada al 2022, molts encerts i, sobretot, salut!

Categories: General Tags: