Home > General > Borses mixtes per finalitzar l’any

Borses mixtes per finalitzar l’any

30/12/2021

A una sessió d’acabar l’any la borsa es va prendre ahir un respir, cotitzant majoritàriament en to pessimista. A l’Àsia les caigudes de més intensitat es van registrar a la Xina, on els principals índexs es deixaven entre un 1% i un 2%. Des del gegant asiàtic va destacar la notícia que el govern pretén retallar impostos als grups d’ingressos mitjans i baixos de cara a facilitar la redistribució de la renda.
Europa va finalitzar majoritàriament en vermell, on l’Euro Stoxx-50 va tancar amb una baixada del 0,63% quedant la cotització en 4.284 punts. El FTSE-100 britànic va ser l’únic que va ressaltar amb un avenç en el dia del 0,66%. D’altra banda, alguns països europeus com ara Espanya van seguir els passos dels Estats Units, reduint els dies d’aïllament per infecció de covid-19.
La renda variable nord-americana cotitzava plana en horari de tancament europeu, amb les empreses tecnològiques liderant les pèrdues en caure el Nasdaq un 0,37%, mentre el Dow Jones destacava amb una tímida pujada del 0,16%. Als Estats Units vam conèixer la principal dada macroeconòmica del dia, l’evolució de vendes d’habitatges. L’indicador, que funciona com a termòmetre del sector immobiliari, va apuntar una caiguda del 2,2% en les transaccions del mes de novembre.
Per últim, el petroli cotitzava amb caigudes d’entorn mig punt percentual després de la publicació dels inventaris de cru de l’AIE. Un cop més el resultat va superar l’estimació, sent la reducció d’inventaris superior a l’esperada pel consens.

Categories: General Tags: