Home > General > El virus llasta les borses un dia més

El virus llasta les borses un dia més

21/12/2021

La setmana va començar sense grans notícies macroeconòmiques ni de política monetària, deixant marge per pair la concentració de les novetats a l’anterior. Certament, a poques sessions de tancar el 2021, sembla que el desembre no acaba de remuntar a la borsa, reduint les esperances que es doni el famós (i estadísticament habitual) ral·li de Nadal.
El sentiment continua pessimista i està anant de la mà, un cop més, de les dades sanitàries perquè, tot i que aparentment la variant òmicron no és més letal que les anteriors, sí que és més contagiosa i s’està deixant notar en les hospitalitzacions. El cop del virus és encara més potent en unes dates tan assenyalades, en què es concentra un gran percentatge del consum anual, augurant una desacceleració de la recuperació en el primer trimestre del 2022. Un exemple de la marxa enrere va ser la cancel·lació ahir del Fòrum econòmic mundial de Davos, el qual es va posposar per seguretat.
Tanmateix, cal reconèixer que mirant el bosc i no l’arbre és molt destacable l’avenç sanitari, econòmic i borsari del 2021, tendència que previsiblement continuarà l’any que ve, trobant-se però amb un camí que segur no serà en línia recta.
Entrant en el repàs detallat de la sessió d’ahir, Europa va tancar el dia amb caigudes de prop d’un punt percentual, mentre als Estats Units la correcció s’apropava al -2%. L’Àsia es va tenyir de vermell amb caigudes moderades. D’altra banda, el petroli va patir una correcció de gairebé el 5% i el dòlar es va depreciar respecte a l’euro un 0,37% cotitzant prop d’1,1281.

Categories: General Tags: