Home > General > Els Estats Units actuen amb contundència

Els Estats Units actuen amb contundència

24/11/2021

Setmana clau del mercat, amb molts esdeveniments i presentació de dades i resultats sobre la taula que van acabar d’amanir-se amb la declaració d’intencions per part dels Estats Units a l’OPEP amb el major alliberament de reserves de petroli de la seva història, declaracions efectuades durant la sessió d’ahir prop del tancament dels mercats europeus. Aquesta mesura per part de la Casa Blanca va coordinada amb la Xina, el Japó, l’Índia, Corea del Sud i el Regne Unit, en un intent sense precedents de parar l’escalada del preu del petroli a un mes i mig del tancament de l’any. Recordem que l’escalada dels preus del petroli intensifica encara més la pujada de les dades de la inflació i que, per tant, aquest moviment afectarà directament les decisions per part dels bancs centrals, en especial de la Reserva Federal dels Estats Units, a l’hora d’abandonar a poc a poc la flexibilització de la política monetària i, per tant, de l’increment dels tipus d’interès. És un moviment històric, ja que si ens remuntem al 2011 recordem que els EUA va posar a la venda 30 milions de barrils, xifra inferior a l’actual de 50 milions de barrils. La resposta de l’OPEP no s’ha fet esperar, i ja ha declarat que actuarà amb una retallada de la producció. Per la seva banda, Joe Biden, president dels Estats Units, està disposat a prendre mesures addicionals i a utilitzar tots els poders treballant en coordinació amb la resta del món. Recordem que els ciutadans nord-americans estan a les portes de la celebració del dia d’Acció de Gràcies demà i que, per tant, Wall Street no cotitzarà en aquestes dates tan assenyalades.

Categories: General Tags: