Home > General > Àustria es confina i els mercats reaccionen espantats

Àustria es confina i els mercats reaccionen espantats

20/11/2021

Els mercats asiàtics van finalitzar en tonalitat mixta, on la Xina va tancar a l’alça, a excepció del Hang Seng, que va caure més d’un punt percentual. El continent europeu es va tenyir ahir de vermell, amb els principals índexs cotitzant amb caigudes de prop del 0,7%. Tot i que també es podia observar l’IBEX-35 més endarrerit, amb una davallada superior al punt percentual. Les declaracions de Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu, van destacar com la principal cita del dia, en què tornava a posar èmfasi al discurs d’unes pujades de tipus no abans del 2023. A l’esfera macroeconòmica es van publicar les vendes minoristes del mes d’octubre del Regne Unit, les quals van augmentar un 0,8%, superiors a la previsió del 0,5% consensuada pels analistes. Als Estats Units, els futurs indicaven que el Nasdaq destacaria en verd. Pel que fa a l’encreuament eurodòlar, després de dos dies de l’euro recuperant el mínim d’1,1264, ahir queia des d’1,1370 fins arribar a nivells del 2019 degut a una pèrdua de prop de l’1% l’últim dia.
Finalment, el que més va marcar l’última sessió de la jornada va ser l’anunci d’Àustria del confinament de la totalitat de la seva població, en principi per als pròxims 20 dies. Es tracta d’una mesura que es pren per tal d’evitar l’escalada de contagis que s’està produint en aquell país, així com a la resta d’Europa, un mes i escaig abans de la celebració de les festes nadalenques. En aquest sentit, els mercats van reaccionar espantats a l’anunci, sent lògicament les més perjudicades les empreses enfocades al sector turístic i viatger. Un exemple clar va ser IAG, la reacció del preu de la qual va caure en picat només saber-se la notícia.

Categories: General Tags: