Home > General > Els inversors, alerta a les paraules del BCE

Els inversors, alerta a les paraules del BCE

16/11/2021

Els mercats mundials de renda variable van cotitzar ahir en tonalitat mixta. En primer lloc, entre els principals selectius asiàtics, tant el del Japó com el de Hong Kong van finalitzar en verd, tot i que després les dades del PIB trimestral del Japó disminuïssin un 0,8%, bastant per sota de la previsió del consens dels analistes. A diferència, els índexs xinesos van tancar lleugerament baixistes, encara que la publicació de dades de l’índex de producció industrial fos positiva. Per la seva part, les principals borses europees van tancar en verd. Entre els majors referents el FTSE-100 va recuperar la lleugera davallada que va mostrar durant el dia per finalitzar pla, el CAC-40 va concloure a +0,53%, i l’IBEX-35 va mostrar una variació de gairebé dues dècimes, per aconseguir mantenir-se per sobre dels 9.070 punts bàsics. Durant la sessió europea va destacar la compareixença de Christine Lagarde. La presidenta del Banc Central Europeu (BCE) va comunicar que la inflació es moderarà, però que tardarà més de l’esperat a baixar. Per tant, el BCE espera mantenir l’objectiu a mitjà termini per sota del 2% i no veu probable escenaris de pujades de tipus fins al 2023. Als Estats Units, a horari de tancament europeu cotitzaven lleugerament en negatiu. Per últim, pel que fa a les matèries primeres, l’or cotitzava a 1.866 dòlars l’unça. I el petroli cru baixava prop d’un punt percentual: els barrils de cru Brent i WTI es van situar a 81,20 i 78,90 dòlars, respectivament.

Categories: General Tags: