Home > General > Setmana ‘lateral-baixista’ amb publicacions de preus a l’alça

Setmana ‘lateral-baixista’ amb publicacions de preus a l’alça

13/11/2021

El calendari econòmic d’ahir es va concentrar sobretot als Estats Units. L’enquesta de JOLTs d’ofertes de feina, les expectatives i la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan van ser les principals dades. En el vell continent destaquem que la producció industrial de la zona euro va decréixer un 0,2%, millor que la davallada del 0,5% que s’esperava i millorant la caiguda de l’1,7% de la lectura anterior. A Espanya es va publicar l’IPC interanual mesurat en el mes d’octubre i la dada va marcar un 5,4%, 140 punts bàsics per sobre de l’anterior revisió. Addicionalment, Williams, del FOMC, i Lane, del BCE, van comparèixer en representació de la política monetària estatunidenca i europea.
Quant a la renda variable, les borses asiàtiques van tancar la setmana amb una sessió majoritàriament alcista, destacant principalment el Nikkei-225 japonès i el Nifty-50 indi. En canvi, a Europa els selectius cotitzaven sense grans variacions i en to mixt, amb l’Euro Stoxx-50 prop dels 4.350 punts. Mentrestant, als Estats Units predominava el verd amb l’S&P-500 cotitzant sobre els 4.650 punts. Quant a la renda fixa, la rendibilitat del bo americà a deu anys se situava en l’1,56%, mentre que el Bund alemany oferia un -0,23%.
Arribant ja a la recta final, la temporada de resultats del tercer trimestre es concentrava sobretot al Japó amb empreses com Yamato Holdings o Mizuho Financial.
Per últim, el dòlar es donava un respir en un dia de relativa calma en la seva cotització, que se situava sobre 1,1450 respecte de l’euro.

Categories: General Tags: