Home > General > Lagarde manté els estímuls vigilant la inflació

Lagarde manté els estímuls vigilant la inflació

29/10/2021

El dia va estar marcat per la decisió de tipus del BCE, que els va mantenir en el 0%, i la posterior compareixença de Lagarde, marcada per les preocupacions envers la inflació. La presidenta va confirmar que la institució no reduiria el seu nivell de compres de deute mensuals i que probablement la inflació se situaria transitòriament per sobre de l’objectiu del 2% en els propers mesos. L’euro va reaccionar amb una gran apreciació respecte al dòlar, concretament del 0,65%, situant el tipus de canvi en 1,1680.
A Alemanya les dades laborals van ser optimistes, millorant l’evolució en el nombre de aturats en -39K des de l’anterior lectura de    -30K. La taxa d’atur va sortir en línia amb l’esperat, situant-se al 5,4%. També va ser positiva l’evolució de les noves peticions de subsidi d’atur als Estats Units, que van marcar un nou mínim en 281K. Tanmateix, el PIB del tercer trimestre va créixer un 2% quan els analistes esperaven una variació a l’alça del 2,7%.
Als EUA els bons resultats empresarials continuaven impulsant les accions, en concret destaquem la forta pujada de més del 8% de les accions de Ford en horari de tancament europeu, després de revisar a l’alça les projeccions de beneficis de l’any. L’S&P cotitzava amb una alça del 0,77%, el Nasdaq guanyava un 1,12% i l’Euro Stoxx-50 s’incrementava un 0,31%. A l’Àsia predominava el signe negatiu a la majoria d’índexs, especialment els xinesos.

Categories: General Tags: