Home > General > Els resultats continuen impulsant la setmana

Els resultats continuen impulsant la setmana

27/10/2021

Ahir no hi va haver grans novetats al calendari econòmic, destacant als Estats Units la confiança del consumidor de The Conference Board i l’evolució de les vendes d’habitatges nous. Quant al primer indicador, la lectura va ser força positiva, incrementant-se a 113,8 des de 109,8 quan la previsió era una davallada fins a 108,3. Pel que fa a la venda d’habitatges, es va observar un increment de 800K, per sobre de les expectatives del mercat i de l’anterior publicació.
Als mercats de renda variable continuava l’optimisme, de fet l’S&P-500 tocava un nou rècord impulsat per uns sòlids resultats empresarials. Com a excepció destaquem el comportament de Facebook, que després d’anunciar la seva evolució en el tercer trimestre corregia més d’un 4% afectada per la nova normativa de privacitat d’Apple.
Entrant en detall, els mercats asiàtics van pujar prop d’un punt percentual a excepció de la Xina, que va caure moderadament, i el Nikkei japonès, que es va disparar un 1,77%. A Europa, la referència Euro Stoxx-50 augmentava un 0,83%, tancant en 4.223 punts, sent el DAX i l’IBEX-35 els índexs més beneficiats del dia. Als Estats Units el Nasdaq destacava amb una pujada del 0,36% en horari de tancament europeu.
D’altra banda, destaquem que el Regne Unit va anunciar un pla d’energia que augmentaria moderadament la factura dels consumidors amb l’objectiu de finançar noves centrals nuclears. Recordem que el país busca tenir emissions netes zero el 2050, en línia amb els plans de la majoria de països desenvolupats.

Categories: General Tags: