Home > General > La borsa es pren un respir

La borsa es pren un respir

22/10/2021

Les borses van caure de forma generalitzada la sessió d’ahir. L’Euro Stoxx-50 tancava un 0,36% avall a 4.156 punts, mentre que l’S&P-500 cotitzava a 4.530 punts, amb una lleugera caiguda del 0,11%. D’entre els principals índexs mundials destacaven en negatiu les borses del Japó i Espanya amb retrocessos de l’1,87% i el 0,80%, respectivament. En canvi, el Nasdaq i el Russell-2000 guanyaven prop d’un 0,20%, desmarcant-se de la resta.
D’altra banda, remarquem la caiguda de més d’un 10% de la immobiliària xinesa Evergrande després de tres setmanes suspesa de cotització. El motiu va ser el fracàs en l’intent de des­inversió d’una subsidiària amb la qual l’empresa buscava una injecció de liqui­ditat.
Del calendari econòmic destaquem la cimera de líders de la Unió Europea i als Estats Units, les vendes d’habitatges de segona mà i les noves peticions de subsidi d’atur. Respecte d’aquest últim indicador, les peticions es van situar en un nou mínim de 290K, que suposava una millora de 6K respecte a l’anterior lectura i superava en 10K les estimacions dels analistes.
La temporada de resultats del tercer trimestre va continuar generant volatilitat entre les empreses que publicaven ahir, entre les quals destaquem Tesla, PayPal, Intel, AT&T i Unilever.
En el mercat de renda fixa els rendiments dels Estats Units continuaven la senda alcista, el Treasury a 10 anys pujava a l’1,66%, mentre que a Alemanya el rendiment del bund corregia a -0,1035.
El parell eurodòlar cotitzava estable en 1,1641.

Categories: General Tags: