Home > General > Increment generalitzat a la renda variable

Increment generalitzat a la renda variable

08/10/2021

Les negociacions sobre el sostre límit de deute dels Estats Units van arribar a una treva en la sessió d’ahir, fet que va impulsar fortament el mercat de renda variable. D’altra banda, les declaracions de Putin, president de Rússia, van ajudar a calmar les preocupacions envers els preus de l’energia (i consegüentment la inflació), ja que va deixar la porta oberta a aprovisionar més gas al continent europeu.
Pel que fa a l’esfera macroeconòmica, vam conèixer que la producció industrial d’Alemanya va retrocedir un 4% el mes d’agost, sorprenent negativament els analistes, mentre que les noves peticions de subsidi d’atur als Estats Units van millorar substancialment quedant en 326K respecte a les 348K esperades, posant en relleu la fortalesa de la recuperació laboral. A més, vam conèixer les actes de la reunió de política monetària del BCE. En aquest sentit, cal destacar la possibilitat que la institució continuï ajudant l’economia amb més programes de compra de deute quan s’acabi el programa actual d’emergència pandèmica.
A les borses europees l’Euro Stoxx-50 pujava més d’un 2%, sent les dels Països Baixos i Espanya les més beneficiades. A Wall Street els índexs pujaven entre l’1% i el 2%, a excepció del Russell-2000, que magnificava els guanys. A l’Àsia la borsa xinesa continuava tancada per festivitat i la resta de selectius van tancar amb bons rendiments a l’alça.
El dòlar es va mantenir sense grans canvis prop d’1,1562 respecte a l’euro.

Categories: General Tags: