Home > General > L’IPC dels Estats Units es desaccelera

L’IPC dels Estats Units es desaccelera

15/09/2021

La sessió d’ahir va comptar amb diverses dades macroeconòmiques d’importància.
Al Japó es va publicar un decreixement de l’1,5% en la producció industrial, en línia amb les estimacions, mentre que al Regne Unit vam conèixer dades laborals, com ara l’evolució dels ingressos mitjans dels treballadors, que va marcar un augment del 8,3%, la variació dels aturats, que van reduir-se en 58,6K, i la taxa d’atur, que es va situar en concordança amb les estimacions en el 4,6%.
Més tard, als Estats Units es va publicar l’evolució de l’IPC subjacent, indicador que no té en compte l’efecte de la variació de preus de l’energia i aliments frescos. La lectura va ser del 4% en termes interanuals i del 0,1% el mes d’agost, dues dècimes inferior al previst i disminuint des de l’anterior publicació. Aquesta desacceleració podria indicar que ja hem passat el pic de pujada de preus, una inflació que els bancs centrals han reiterat en els últims mesos que probablement seria temporal.
Pel que fa a les borses, la foto va ser força mixta ja que a Europa es veien caigudes moderades en índexs com ara el CAC-40, el FTSE-100 i l’IBEX-35, mentre que l’AEX, el FTSE MIB i el DAX tancaven en positiu. Tot això va fer que la referència Euro Stoxx-50 es mantingués pràcticament sense canvis, amb una variació a l’alça del 0,06%. A Wall Street l’únic índex en verd era el Nasdaq i a l’Àsia el to va ser generalment positiu a excepció de la Xina, que va presentar força volatilitat.

Categories: General Tags: