Home > General > Borses a l’alça sense la referència de Wall Street

Borses a l’alça sense la referència de Wall Street

07/09/2021

La sessió d’ahir va ser força positiva a les borses europees. L’Euro Stoxx-50 es va apuntar un punt percentual, mentre que els països perifèrics com Espanya i Portugal es van quedar endarrerits cotitzant pràcticament plans. A l’Àsia també va predominar el verd, amb increments importants sobretot a la borsa xinesa de Shenzhen, que va pujar més d’un 2,50%. D’altra banda, Wall Street va romandre tancat a causa de la festivitat del Dia del treball.
El calendari econòmic no va ser gaire intens, destacant la publicació de la variació de les comandes de fàbriques a Alemanya, les quals van indicar un creixement del 3,4% versus una caiguda estimada de l’1% i un increment de l’anterior lectura del 4,6%. També es van publicar dades del PMI del sector de la construcció a Alemanya i el Regne Unit, les quals es van situar en 44,6 i 55,2, respectivament, corregint 3 punts respecte a l’anterior publicació en ambdós casos.
Quant a l’evolució de la pandèmia, ahir vam conèixer que l’Agència Europea del Medicament està avaluant l’aprovació d’una tercera dosi de reforç de la vacuna de Pzifer-BioNTech, sent probable que anunciïn les seves conclusions en les properes setmanes.
Respecte a política monetària, la cita de la setmana serà la de dijous vinent a causa de la reunió del Banc Central Europeu, en la qual veurem si els membres a favor de l’inici de la reducció d’estímuls guanyen protagonisme en les decisions de la institució, donat el repunt de la inflació.

Categories: General Tags: